Tuesday, May 25, 2010

::. Percutian ke Cameron Highlands .::

Huii.. lama sungguh nk ambik masa update blog nih. Skrg ni opis kucar kacir skit.. dgn staff yg dh kureng.. dgn sibuk nk tukar msk SPAD.. tak pepasal mood pun jadik kucar kacir gak. huhu.. ok.. sambung entry yg lps.. Trip ke utara.. ekceli sblm pegi CH, kami singgah Penang 1 mlm.. tp tak bnyk aktiviti sgt pun kat sana, so maleh ler nk cite. hehe.. Blk dr Penang, kitorg singgah CH plak.. kalo nk tau, 1st time ni saya pi CH. sadis.. sadis.. haha.



Lalu ikut Simpang Pulai.. org kata jln situ ok.. lebar, kurang belok2.. tul la kot. tp bg org mcm saya ni, walaupun 10 org kata jln situ ok, saya tetap mabuk. kui kui kui.. pening, loya, pusing2, ting tong, sume ada.. rasa mcm fobia nk lalu jln tu lg. huhu.. sampai2 kat atas tu.. kitorg cari port nk bermalam dulu.. memula pegi Hotel Equatorial, tp.. harga bilik dia tak menepati bajet kami.. ekeke.. pstu saya try call Apartment Ibu Fatimah.. sib baik available.. terus la kami menuju ke Tanah Rata.. Dapat kunci, terus kitorg check in masuk..



Apartment ni ada 3 bilik, 1 bilik air.. Kelengkapan dapur semua cukup.. buleh masak sendiri.. ada disediakan beras, telur, maggi, bawang per sume la.. kitorg rajin masak megi jer.. hehehe.. tp mmg selesa sgt apartment ni. Tuan rumah pun sgt2 peramah.











sbelah ptg kitorg pegi jln2 area apartment tu jer.. jalan kaki sambil hirup udara ptg di CH. chewahh.. ekceli nak pegi jln jauh2, tak sampai ati.. sbb mak dah landing tido akibat mabuk naik CH. ekeke.. so, kitorg decide jln2 area dekat2 jer la.. sempat ler pegi shopping souviner skit.. pastu pegi kaunter information tourist guide tnye ape yg patut..





mlm.. tak de apa2 aktiviti.. just lepak2 kat umah jer sambil layan anak2..

video

tgk ler dak bambam tu.. senang ati tul dia. sbb sejukkk jer kat atas tu. mmg feberet dia la sejuk2.

nnt sambung ekk. blum abis lg cite kat CH.. =)

2 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, CH.. besh tu..
InsyaAllah, akn ke sinung jugak july ni, opis de wat kursus sana..
cop, apartment siti fatimah wape Rm/ mlm? aritu pi lalu kut s. pulai gak. windu nk j=ke sinung lag la.. :-)

Noza said...

kak leily..
apartment tu kitorg dpt RM180 1 mlm.. tp tu weekdays.. kalo weekend mahal skit kot.