Monday, May 31, 2010

::. bLuR .::

10 kali bukak tutup blog ni. niat kat ati nk smbung entry pegi CH.. tp kemalasan melanda.
sungguh la tak de mood ari nih!
hitung jam jer.. biler la nk kul 5 nihh..
nak balikkkkkkkk

Tuesday, May 25, 2010

::. Percutian ke Cameron Highlands .::

Huii.. lama sungguh nk ambik masa update blog nih. Skrg ni opis kucar kacir skit.. dgn staff yg dh kureng.. dgn sibuk nk tukar msk SPAD.. tak pepasal mood pun jadik kucar kacir gak. huhu.. ok.. sambung entry yg lps.. Trip ke utara.. ekceli sblm pegi CH, kami singgah Penang 1 mlm.. tp tak bnyk aktiviti sgt pun kat sana, so maleh ler nk cite. hehe.. Blk dr Penang, kitorg singgah CH plak.. kalo nk tau, 1st time ni saya pi CH. sadis.. sadis.. haha.



Lalu ikut Simpang Pulai.. org kata jln situ ok.. lebar, kurang belok2.. tul la kot. tp bg org mcm saya ni, walaupun 10 org kata jln situ ok, saya tetap mabuk. kui kui kui.. pening, loya, pusing2, ting tong, sume ada.. rasa mcm fobia nk lalu jln tu lg. huhu.. sampai2 kat atas tu.. kitorg cari port nk bermalam dulu.. memula pegi Hotel Equatorial, tp.. harga bilik dia tak menepati bajet kami.. ekeke.. pstu saya try call Apartment Ibu Fatimah.. sib baik available.. terus la kami menuju ke Tanah Rata.. Dapat kunci, terus kitorg check in masuk..



Apartment ni ada 3 bilik, 1 bilik air.. Kelengkapan dapur semua cukup.. buleh masak sendiri.. ada disediakan beras, telur, maggi, bawang per sume la.. kitorg rajin masak megi jer.. hehehe.. tp mmg selesa sgt apartment ni. Tuan rumah pun sgt2 peramah.











sbelah ptg kitorg pegi jln2 area apartment tu jer.. jalan kaki sambil hirup udara ptg di CH. chewahh.. ekceli nak pegi jln jauh2, tak sampai ati.. sbb mak dah landing tido akibat mabuk naik CH. ekeke.. so, kitorg decide jln2 area dekat2 jer la.. sempat ler pegi shopping souviner skit.. pastu pegi kaunter information tourist guide tnye ape yg patut..





mlm.. tak de apa2 aktiviti.. just lepak2 kat umah jer sambil layan anak2..

video

tgk ler dak bambam tu.. senang ati tul dia. sbb sejukkk jer kat atas tu. mmg feberet dia la sejuk2.

nnt sambung ekk. blum abis lg cite kat CH.. =)

Thursday, May 13, 2010

::. Trip ke Utara - Jitra, Kedah .::

Baru ada kesempatan nk update..
Memandangkan ada 3 negeri kami pegi, so terpaksa ler pecah2kan entry utk setiap negeri.. kalo tak.. mau pjg berjela2 page nih. hehe..
ok.. part 1 cite pasal blk kampung ku yg tercinta.. Jitra, Kedah.. ^_^
kitorg bertolak 1 Mei 2010 jam 8.30 pg.. pstu smpai sana dlm kul 2.30 ptg..
punye la excited memasing, sbb dh lama tak blk.. last saya blk time Arwah Wan meninggal Oct 2005. Dja pun baby lg time tu.. skang Dja dh ada 2 org adik.. bayangkn ler.. lama ke tak?? ekeke..


ciri2 pemandu yg berhemah.. hihihi.. serius tuuu :p

ini lar rumah yg bnyk tinggalkn kenangan kat saya.. since umo 5 bln smpai ler umo 10 thn, saya dibesarkn di rumah ini.. ditatang bagai minyak yg penuh oleh Arwah Wan & Tok.. huhu


dulu kat sini ada reban burung, ada pokok jambu air, ada pokok limau kasturi.. slalu kait jambu air wat cicah ngan garam belacan.. tak pun kait limau kasturi, wat mkn ngan asam boi.. belah limau tu, selit asam kat tengah2. perghhh.. kecuq ayaq liuq..
tp sejak kene banjir besar dulu, sume tu dh tak de.. so, jadi ler camni..


tempat mainan dulu.. main pondok2, main masak2.. Arwah Wan yg buatkn..


Dja yg tak penah jumpe buah kekabu.. seharian dia main batu dgn kekabu tu.. huhu




satu2nye Tok saya yg masih ada.. besar jasa dia menjaga saya dulu..


tak lupe juga kitorg pegi melawat Arwah Wan.. Semoga roh Arwah dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org yg terpilih.. Aminn.. (setiap kali bicara ttg Arwah, mesti tak dpt tahan sebak.. :( even dh hampir 5 thn Arwah pergi tinggalkn kitorg, tp rasa mcm baru sgt.. Arwah pegi tanpa meninggalkn pesan, tanpa tanda2.. tetiba dpt call, Arwah meninggal di tgh2 sawah.. ada org nampak Arwah berjalan meniti batas sawah, kemudian Arwah jatuh pengsan. Bile org tu pegi kat Arwah, dia dah tak de.. begitu senang Arwah pegi.. tp Alhamdulillah, saya sempat menatap wajah dia utk kali terakhir sblm dia dikebumikan.. wajah tenang yg tak mungkin dpt saya lupakan.. Al-Fatihah utk Arwah Wan.. Saad bin Hussain )




lps lawat Arwah Wan, singgah umah Tok Su jap.. dekat jer dgn kawasan kubur tu.. Kg Telok Malik..
Sign board ni betul2 dpn pagar umah Tok Su.. tu yg amik gambo kenang-kenangan tu. hehe..


berlatar blakangkan sawah padi..



Kitorg cuma stay 2 hari jer kat Jitra.. pepagi isnin kitorg berangkat ke Penang pulak..
tiap kali blk Jitra, saat2 kitorg nk berangkat blk la yg paling saya tak suka.. huhu
mesti ada babak2 menitiskn air mata.. tp kali ni cuba tahan sedaya mungkin, sbb kalo kitorg nangis, Tok lg ler.. saya berjaya la tahan, cuma blinang skit2 jer.. hehe.. tp Tok tetap tak buleh jugak.. ye la, mana tak sedihkan.. dh riuh umah tu dlm masa 2 ari dgn cucu cicit dia, tetiba sume pakat nk balik, tinggal la dia sorg2 blk.. saya pun sedih nk tinggalkn dia.. tp nk buat camne kan.. kite pun ada urusan tersendiri..

gambo kenangan sblm berangkat blk...


jiran sbelah umah Tok.. kitorg panggil Mak Ma.. harapkn Mak Ma jer la jd peneman Tok kat sana..


ni plak jiran depan umah Tok.. kitorg panggil Tok Yan.. dulu umah dia pun jadik tempat saya meronggeng. hehe.. main dgn cucu2 dia, mkn kat umah dia, tido kat umah dia.. mmg rapat giler la.. pstu umo 11 thn saya pindah blk KL.. terus lost contact dgn mmber2 kg sume.. huhu..


herm... tinggal la kg ku... ntah bile pulak la kitorg nak blk nnt.. :(


** rindu zaman kecik2 dulu......

Wednesday, May 12, 2010

::. Imanina Cute Give Away .::

Ok.. yg ni Kak Leily plak tag.. Beliau mmg suka bg tag kat saya. haha! =p


IMANINA CUTE GIVE AWAY

mmg cute Imanina tu.. ^_^
terbukak ati nk join give away ni sbb saye sgt gile sama perfume.. hehe..
sib baik syarat2 dia senang jer.. n sume saya dh buat ye..

so, gambo family yg saya nk tepek ialah :



ni gambo paling latest nih.. amik time blk Jitra ari tu.. :D

org yg saya nk tag :
1. CT
2. Nissa
3. Iris
4. Kak Mida
5. Wawa





Tuesday, May 11, 2010

::. Baby With Soother Or Feeding Bottle Contest .::



Hihi.. dpt tag dr CT pulak.. Buat muka tak malu pi join.. (ekceli tak penah masuk umah N.A.I tuan empunya contest, tetiba pi join skaki.. hehe )

Antara syarat2 dia...

1. Jadi FOLLOWER blog ni – ngeee..;) - udah dong

2. Buat ENTRY berkenaan dgn contest - pun sudah

3. COPY banner di atas and letak kat side bar blog u all dengan link sekali la. - siap!

4. Upload SATU atau DUA gambar anak yang berumur in between 0-4 tahun dengan PUTING atau BOTOL SUSU atau KEDUA2NYA sekali pn boleh tp jgn lebih dua keping. - dah upload

5. Sertakan sekali nama anak, tarikh lahir, dan email u all untuk dihubungi - dah letak

6. Sila TAG kepada member2 anda yang ada anak..berapa TAG pn xkesah at least SATU - huhu.. sape ekk nk tag.. at least 1 kan.. kite tag :

KAK MIDA

7. Dan last sekali JANGAN la lupa tinggal komen berserta linknya kalau tidak nanti cane N.A.I nk terjah untuk confirmation u all nanti. - orett..

fuhh! bnyk sungguh syarat2 dia. kene tgk betul2 nih, takut ada yg cicir. ekeke..

so.. gambo yg dipilih ialah...



amik gambo wafa ni sbb dia ler yg paling lama melekat ngan puting dia tuh. awal thn ni baru dpt stopkan dia. tu pun jenuhhhh.. terpaksa tadah telinga dgr ayat2 cinta dr dia mintak puting. hehe...

ok, nama anak.. NUR WAFA HUMAIRA BT MUHAMMAD DARBI
tarikh lahir.. 23 Nov 2006
Emel mama... lovelyngel83@yahoo.com

oh ye.. tarikh tutup contest ni 6.6.10.. ^_^

Sunday, May 9, 2010

::. Happy Mother's Day!! .::

Selamat Hari Ibu buat semua emak2, mama2, mummy2, ibu2, ummi2 & apa jua gelaran yg anak2 panggil..
thn lepas adiah hari ibu utk diri sndiri saya beli brg2 MAC.. thn ni nan hado.. tak beli ape2 pun. dah lari bajet, pi cuti2 Mesia pnye pasal. ekeke..
entry kali ni special dedicated to my emak & my MIL..
dua2 ni ada keistimewaan yg tersendiri di hati saya..

ratu hati saya... satu2nya emak yg tiada ganti..


my sporting MIL.. the best MIL in d world.. hehehe


SELAMAT HARI IBU.. <3 <3 <3